Projekt & böcker

Utöver de jobb som jag får av olika uppdragsgivare så försöker jag alltid skapa tid och pengar över till egna projekt. Dessa projekt har resulterat i böcker och utställningar, bland annat ”Sekelskiftets barn” om hundraåringar i Örebro län (1999), ”Tager du detta land – Syrianer i nöd och lust 1979-2009” (2009), en 30-årig dokumentation om assyrier/syrianer i Örebro, båda tillsammans med författaren Staffan Ekegren. ”Krakow – fem steg till” med reportage-gruppen Five Pieces som kom ut i mars 2011. Den kan du beställa genom vår hemsida. ”Fångad av gös, från sjöbotten till matbord”, också den tillsammans med Staffan Ekegren, utkom i november 2011. I ”Gourmand World Cookbook awards” vann den i Sverige som Best Fish Cookbook 2011 och gick vidare till GOURMAND BEST IN THE WORLD, samt vinnare i kategorin: Speciallitteratur – råvara vid Årets Svensk Måltidslitteratur 2012.

Jag är medlem i Svenska Fotografers Förbund. Medlem i reportage-gruppen Five Pieces och bärare av en randig kavaj från Vingåkers Factory Outlet.

Vinnare av ”Kanonbilden 1989” (PFK Bergslagen) och ”Årets vårdbild 1997” (Landstingsvärlden). ”Kavallastipendiat 2006” (SFF).

Svenska Fotografers Förbund, 1-årigt arbetsstipendium 2009. Sveriges bildkonstnärsfond, 1-årigt arbetsstipendium 2009.

Du hittar ett urval av mina bilder här på hemsidan. Du kan också titta på min avdelning hos bildbyrån Pix Gallery.

 

Fångad av gös

Fångad av gös

Fem steg till Krakow

Fem steg till Krakow

Tager du detta land

Tager du detta land

Sekelskiftets barn

Sekelskiftets barn

Next Stop Soviet

Next Stop Soviet

Joar – krigaren

Joar – krigaren