Press, reklam, porträtt och industri

Jag är sedan 1984 verksam som fotograf inom Örebro län. Jag är skolad inom pressfotografin men uppdragsgivare finns numera inom framförallt dags-, fack- och branschpress, landsting, företag, reklambyråer, musik- och teatergrupper.

Dessutom har jag på senare år byggt upp en ateljéverksamhet där jag får möjlighet att förvalta och utveckla den långa tradition som porträttfotografi utgör.

Olika projekt har resulterat i böcker och utställningar, bland annat ”Sekelskiftets barn” om hundraåringar i Örebro län (1999), ”Tager du detta land – Syrianer i nöd och lust 1979-2009” (2009), en 30-årig dokumentation om syrianer i Örebro, båda tillsammans med författaren Staffan Ekegren. ”Krakow – fem steg till” (2011) med reportage-gruppen Five Pieces kom ut i mars 2011 och den kan du beställa genom vår Facebook-sida. ”Fångad av gös, från sjöbotten till matbord”, också den tillsammans med Staffan Ekegren och på Votum förlag, utkom i november 2012. I ”Gourmand World Cookbook awards” vann den i Sverige som Best Fish Cookbook 2011 och har gått vidare till GOURMAND BEST IN THE WORLD. Vinnaren presenteras vid en gala i Paris den 6 mars 2012.

Jag är medlem i Svenska Fotografers Förbund.

Medlem i reportage-gruppen Five Pieces och bärare av en randig kavaj från Vingåkers Factory Outlet.

Vinnare av ”Kanonbilden 1989” (PFK Bergslagen) och ”Årets vårdbild 1997” (Landstingsvärlden). ”Kavallastipendiat 2006” (SFF).

Svenska Fotografers Förbund, 1-årigt arbetsstipendium 2009. Sveriges bildkonstnärsfond, 1-årigt arbetsstipendium 2009.

Du hittar ett urval av mina bilder här på hemsidan. Du kan också titta på min avdelning hos bildbyrån Pix Gallery.